13 September 2014

Kim en Justine in aktie!

We vinden het heel belangrijk dat de kids aan sport doen. Wat precies maakt niet zoveel uit, zolang ze maar iets doen en iets graag doen. De girls zijn vandaag gestart met hun eerste tennisles. Eigenlijk moesten ze vorige week gestart zijn maar we waren gaan kamperen dus hebben ze hun eerste les moeten missen. De voorbije 2 jaar zijn we elke zaterdag naar Ventura naar de gym geweest maar een paar weken geleden hebben we ontdekt dat er in Ojai ook een paar mogelijkheden zijn zoals bv tennis. Jammergenoeg is het aanbod tijdens het weekend wat beperkt en misschien moeten we toch weer zoeken naar een nanny die de kids ook tijdens de week naar een paar aktiviteiten kan brengen. Soit, we zien wel...
Zoe is altijd wat verlegen als ze aan iets nieuws moet beginnen en als ze niemand kent. Ze heeft een echte winners-mentaliteit en vaak wil ze niet aan spelletjes meedoen uit angst dat ze zal verliezen. Vandaag heeft haar verlegenheid niet lang geduurd want binnen de 15 minuten had ze al een prijs gewonnen omdat ze de bal over het net en tegen de plank had kunnen slaan (toeval of talent??).
 Zie die bal vliegen!

Elise zit in een apart groepje bij haar leeftijdsgenootjes van 4 jaar. Ik had er nog nooit echt bij stil gestaan maar er zit een heel systeem achter het lesgeven. Ik vroeg me al af hoe ze 4-jarigen zouden leren spelen maar zo gaat het eraan toe:
- evenwichts- en concentratieoefeningen
 -de coach rolt de bal naar het kind die het met de hand terugrolt
-dezelfde oefening maar nu rolt het kind de bal terug met de racket

-en nu met behulp van de coach tegen het balletje slaan
De tennislessen gaan door in Ojai Libbey Park...en prachtig stukje natuur!!!! Zalig gewoon om er 's morgens te genieten van een koffietje in de schaduw terwijl we naar de kids aan het kijken zijn...super relaxing!!! (Veel leuker dan een koude gymzaal in Ventura stad)

No comments: