07 October 2012

Voor en na

Het eerste jaar in ons huis is voorbij gevlogen en ik ben best trots op het werk dat we gedaan hebben. Het huis is zeker nog niet af; er staat nog heel wat op ons programma/verlanglijstje maar aangezien we zoveel mogelijk zelf proberen te doen duren de verbouwing al een stuk langer. Vorige week zijn al onze ramen verniewd en we zijn super content met het resultaat. De 'look' van ons huis is stukken verbeterd. En ik vond dit dan ook een geschikt moment om wat voor en na foto's te tonen.
Voor
Ons huis is gebouwd in 1958 en de ramen waren nog steeds de oorspronkelijke ramen. Vele ramen gingen al moeilijk open en dicht, het was enkel glas, de verf schilferde af zowel aan de binnen- als buitenkant, en dan was er ook nog die verschrikkelijke groene kleur!
Al onze 16 ramen zijn nu dubbel glas met een speciale filter voor de zon. Het kleur kiezen was echt nog moeilijk omdat je toch met het kleur van je huis moet rekening houden maar wij moeten het nog schilderen. We hebben voor een neutraal kleur gekozen zodat we nog alle kanten uitkunnen.
    
    
Na
Op de twee foto's hierboven zien jullie een stukje van onze voortuin. De vorige eigenaars hielden van planten en liefst vanalles door mekaar. Meer dan de helft van de planten hebben we eruit gehaald en wat we overgehouden hebben, hebben we verzet zodat het een beter geheel werd. We hebben een beetje nieuwe planten gekocht, vooral grassoorten die goed tegen de droogte kunnen. Elk huis heeft hier een irrigatiesysteem dat automatisch aangaat met een timer. Zo'n sproeisysteem is heel gemakkelijk maar wordt hier niet goed onderhouden, het water spuit meestal naar alle kanten behalve de waar het moet sproeien. 
Oorspronkelijke voortuin
In de living zijn we momenteel aan het schilderen; de gele deur moet weg! Op de foto's hieronder zie je goed het verschil met de nieuwe ramen.
Voor
Na
Naast de living hebben de girls hun speelkamer. Het was oorspronkelijk een leeskamer/tweede living. We hadden geluk dat er onder het tapijt een houten vloer lag.  
Voor
Na
Voila, ik probeer volgende week wat foto's te tonen van de achterkant van ons huis.

1 comment:

Kristel Holsbeek said...

Mooie veranderingen!!! Veel succes met de rest!!