31 October 2020

De verkiezingen

Voila, de stembrief zit op de bus...en nu dus bang afwachten! Ik zeg wel 'bang' afwachten want alhoewel het voor ons heel duidelijk is dat Trump een echte idioot is en totaal ongeschikt is voor deze positie zijn er verrassend veel mensen die er anders over denken. California is hoofdzakelijk democratisch maar een paar straten van ons deur hangen toch iets teveel Trump vlaggen naar mijn goesting.

Wij kunnen het niet begrijpen, daarenboven kan een kandidaat duidelijk meer stemmen hebben en toch de verkiezing niet winnen, zoals het geval in 2016 met Clinton (meer uitleg over het verkiezingssysteem kan je hier en hier lezen). 

Dit is onze allereerste keer stemmen in een presidentiele verkiezingen. Hier bestaat een stemrecht, en geen stemplicht zoals wij die in Belgiƫ kennen, maar die kans wilden wij toch niet aan ons laten voorbijgaan.


Een paar weken geleden werden zowel Bram als ik door een Belgische journalist gecontacteerd voor een interview in het Nieuwsblad. Aangezien we er beiden nogal hetzelfde over denken was het voldoende dat een van ons zijn mening liet horen. Hieronder het artikel. 




We houden jullie zeker op de hoogte!

No comments: