10 December 2017

The Thomas Fire: part 3

Verslag van donderdag 7 December en vrijdag 8 December.

Donderdag was een redelijk 'gewone' dag. Ik kon van bij Barbara thuis werken en Bram is gewoon naar zijn werk gegaan. De kinderen hebben zich goed kunnen bezighouden en voor lunch zijn we met ons drieen en met Stella gaan eten in een restaurantje om de hoek. Het deed deugd om efkes buiten te zijn. Aangezien wij de enige klanten waren die buiten zaten op het terras (de Santa Anna winden waren nog altijd sterk aan het waaien) kwam de manager vragen of alles inorde was. Toen ik hem ons verhaal vertelde en dat we na dagen binnenshuis echt wel buiten wilden zitten bood hij ons alle drie een gratis dessertje aan :).
Stella omringd door Barbies en computerkabels :)

Vrijdag had Bram een vrije dag en is hij met de kids naar het Science Museum in LA geweest en ik ben naar de bureau gaan werken - voor allemaal een leuke afwisseling! En 's avonds zijn we bij Sven en Edine iets gaan eten...ideaal om de gedachten te verzetten....en dat was nodig want vrijdagnamiddag hadden we net te horen gekregen dat er geen school meer zou zijn tot na de wintervakantie, dus tot 2 januari...HELP!!

De uitspraak 'Home Sweet Home' heeft voor ons zeker een nieuwe betekenis gekregen. Zoals je kunt zien op de foto hieronder heeft het vuur een ring rond Ojai gebrand maar gaat het nu snel in de richting van Carpinteria, de kust, en Santa Barbara. Ons huis ligt dicht bij waar je 150 ziet. Alhoewel het grootste deel van Ojai nog steeds onder een verplicht evacuatie mandaat is, is onze buurt pas van deze lijst gehaald wat goed nieuws is...er is hoop!


 Foto van woensdagavond aan de supermarkt downtown


 Vlammen vlakbij de highway 101

 Foto van deze morgen in Ventura - zichtbaarheid enorm beperkt door de dichte rook.
 Deze foto is van downtown Ojai - bovenste foto is op de meeste dagen, onderste foto is van vandaag.
Deze grafiek toont aan hoe slecht de luchtkwaliteit is in Ojai van donderdag en vrijdag.

Vervolg in post 4

No comments: