27 October 2017

Ojai Day

Ojai Day is een dag waarop de culture, de kunst, en de gemeenschap van Ojai gevierd wordt. Vorige week zaterdag zijn er zo'n 10,000 mensen naar ons kleine stadje gekomen om de 100st verjaardag van Ojai Day te vieren.
Ed Libbey was verantwoordelijk voor de 'geboorte' van Ojai 100 jaar geleden en Ojai Day werd in het leven geroepen ter ere van hem als bedanking voor alles wat hij voor de stad heeft gedaan. Meer over de geschiedenis kan je hier  en hier lezen.
Kenmerkend voor Ojai Day is de gigantische mandala die elk jaar op straat geschilderd wordt en waar zo'n 200 vrijwilligers aan werken de avond en nacht voor Ojai Day om het project af te krijgen. Dit jaar vierden we de 25ste verjaardag van de mandala. Meer kan je hier lezen en hier een leuk filmpje van de mandala en het creatieprocess.
Samen met hun Kung Fu team mochten Bram en Zoe een demonstratie doen op een van de vele podia. Ikzelf kon er niet bij zijn maar heb wel dit filmpje doorgestuurd gekregen van een vriendin. In dit filmpje demonstreren ze de '26' - een van de basis oefeningen in Kung Fu. Heel jammer dat ik de rest niet gezien heb want Zoe heeft ook een demonstratie met de staf gedaan die heel goed was.

No comments: