30 July 2014

Mount Pinos

Vorig weekend zijn we gaan camperen naar Mount Pinos. Geheel onverwachts eigenlijk want we hadden bewust geen trips gepland dat weekend omdat Zoe dan net terugkwam.
Reden was dat we ons het weekend daarvoor hadden laten gaan en eindelijk de knoop hadden doorgehakt om een koffer te kopen voor op de auto. Ons kampeer gerief geraakte altijd wel in de auto maar 't was nipt, de auto zat iedere keer echt wel propvol en er was geen plaats meer voor extras zoals kinderfietsen en speelgoed. Natuurlijk was het aan het kriebelen om die uit te testen en toen we onderstaande foto naar vrienden doorstuurden vroegen ze ons of we geen zin hadden om met hen mee te gaan naar Mount Pinos, dus vandaar.

Mt. Pinos is gelegen in het Los Padres National Forest en het hoogste punt van Ventura County, op zo'n 8000 feet (+/- 2500 meter) hoogte en voor ons zo'n 2 uur rijden. Het is een van de beste plekken in California om naar de sterren te kijken door de enorm lage lichtpollutie en de heldere lucht. Wij waren er nog nooit geweest maar het blijkt ook een populaire wintersport plaats te zijn - kortom we gaan zeker terug! McGill campground is een fantastische kampeerplek, gelegen te midden van de dennebomen, zeer rustig en mooi. Er is geen stromend water dus je moet wel goed voorzien zijn.
Enige demper op ons genot was dat Elise een serieus lelijke val genomen heeft met haar fiets (nog geen uur na aankomst), met serieus geschaafde knieeen en armen als gevolg. Ik weet niet wie er meer in schok was, Elise of ik. Soit, dankzij de emergency kit van Babs en Peter (nog iets dat we dringend aan ons kampeerlijstje moeten toevoegen), hebben we de wonden goed kunnen verzorgen en ontsmetten. De volgende dag zat ze alweer op haar fiets - 't is een echte trooper ons Elise! Zoe had gelukkig niet zoveel last van haar jetlag; zaterdagochtend is ze rond half vier wakker geworden en is ze bij mij in de slaapzak gekropen. Gelukkig is ze snel terug in slaap gevallen en zaterdagnacht zat ze alweer op haar gewone schema.
zonsopgang zaterdagochtend
Kids op verkenning
terug op de fiets
 Princess Zoe
Martha strikes a pose!
Groepsfoto: de mannen zijn echt wel in de minderheid met hun 6 vrouwen (7 als we Biscuit meetellen)!
Lunchtime! Peter is de chef van dienst
en 't is duidelijk dat het smaakt!

Zoe is 'jumping like a horse' - nog aan het afkicken van haar verblijf in Frankrijk
movie time voor de kids
en bij kamperen horen 's mores - thumbs up!!
Voila, en 't weekend zit er weer op! Zondagochtend: nog genieten van een koffietje voor het vertrek.
en bij thuiskomst nog een close-up foto van Elise haar boo-boo (kindertaal voor wonde, kwestuur).

Onze volgende kampeertrip is gepland voor binnen een paar weken. We kijken er naar uit!

No comments: