29 July 2008

Schudden en beven

Na een brand vlak bij ons deur werden we vandaag efkes door mekaar geschud door een aardbeving. Het belooft blijkbaar een leuke zomer te worden, benieuwd wat ze zo nog allemaal voor ons in petto hebben!
Vanmorgen om 11u42 werd de streek in en rond LA getroffen door een aardbeving met een kracht van 5.4. Men spreekt van de ergste beving in druk bevolkt gebied sedert de Northridge quake in 1994 (6.7 op de schaal van Richter). Zelfs tot in Las Vegas was het voelbaar. Veel schade was er echter niet. Zo'n 50 naschokken werden gemeld waarvan de sterkste een kracht had van 3.8. Uit goeie bronnen heb ik vernomen dat er van de Belgen die in LA zelf wonen en werken toch ten minste 1 onder haar bureau gekropen is. Het Belgisch Consulaat en Flanders Investment and Trade hebben hun bureaus op Willshire Avenue in een mega hoog flatgebouw, ergens op de 12de verdieping als ik het goed voor heb. Ik kan me voorstellen dat het nogal de moeite moet geweest zijn.
In Carpinteria bij Dako begonnen de muren plots heen en weer te slingeren, een zeer vreemde belevenis. Hopelijk niet meer voor herhaling vatbaar.
Een beeld van de schade in een supermarkt.

No comments: