02 July 2008

Fire in Goleta!

The fire season has started again. Dinsdagavond rond 6 uur is er brand ontstaan in de Goleta Foothills op slechts een vijftal kilometer van ons deur. Op twee dagen na is het precies een jaar geleden dat the Santa Barbara County getroffen werd door the Zaca Fire. (De brand die vorig jaar op 4 july begon verwoestte alles in een straal van 972000 km². Het duurde toen tot 2 september vooraleer alles geblust was. Pas op 29 oktober verklaarde the Fire Department het vuur volledig onder controle te hebben. The Zaca Fire staat op de tweede plaats van ergste branden in California.)
Het is van 1955 geleden (The Refugio Fire) dat dit gebied in Goleta nog eens gebrand heeft en net daarom vreest men voor grote schade. De brand zou aangestoken zijn, maar meer details zijn nog niet bekend. Zo'n 350 brandweerlui vanuit verschillende streken zijn momenteel aan het werk om het vuur onder controle te houden.
Zelfs van bij ons ziet het er allemaal nogal scary uit. We kunnen de vlammen zien opvlakkeren vanop de straat. We houden de website (inciweb) die alle updates en evacuation warnings vermeld met argusogen in de gaten. Voor alle duidelijkheid, voorlopig zijn er nog geen waarschuwingen of zo voor de omgeving waarin wij wonen...

No comments: