03 November 2019

Kung Fu Tournament: The Golden Dragon

Voila, alweer een jaar geleden (foto's van vorig jaar hier). De laatste 12 maanden is er veel veranderd; de gezondheid van Sifu (de grand master) is enorm achteruit gegaan. Wat een redelijk eenvoudige operatie had moeten zijn is redelijk misgelopen en sindsdien is hij echt op de sukkel geraakt. Na maandenlang in het ziekenhuis geweest te zijn, is hij eindelijk terug in Ojai kunnen revalideren. Na maandenlang afhankelijk geweest te zijn van anderen is hij redelijk recent weer alleen kunnen gaan wonen maar dat was echter van korte duur; een bloedklonter heeft ervoor gezorgd dat hij opnieuw gehospitaliseerd is.
Gedurende het laatste jaar hebben zijn 'kung fu broeders' hun best gedaan om de school open te houden maar dat is niet gemakkelijk. De ene zijn gezondheid is ook niet super en de andere werkt fulltime en heeft gewoon de tijd niet om een school te leiden. Een van de top studenten heeft de rol van Sifu wat op zicht genomen maar dat is natuurlijk niet meer hetzelfde. Zoe is haar passie wat aan het verliezen. Zij en twee andere studenten (zwarte, bruine, en paarse riem) zijn meer geavanceerd dan de andere kinderen en er is niet echt meer een programma om hen naar een hoger niveau te brengen aangezien er zoveel nieuwe beginnende kinderen zijn.
De lessen zijn repetitief en beginnen haar wat tegen te steken. Ze heeft hier zo hard voor gewerkt en het zou jammer zijn moest ze stoppen, maar 4u per week is een enorme opoffering als je iets niet meer graag doet natuurlijk. Dit kampioenschap wou ze zeker nog meedoen maar we zien wel wat er van komt.

De Golden Dragon Championship is het grootste toernooi in Zuid-California. Er waren Martial Arts scholen van New York, Minnesota, Las Vegas,...zo'n 350 deelnemers.

Bram en Zoe hebben het beiden super gedaan, en een paar medailles kunnen meebrengen naar huis!

-Open hand vorm: butterfly palm

Een zilveren medaille :)
Zoe met een van de Kung Fu broeders 

-Long weapon: spear.
Geen gemakkelijke set want tijdens dit kampioenschap mogen de wapens de grond niet raken (om schade te vermijden in het gymnasium), maar dat is heel moeilijk aangezien je in Kung Fu normaal wel de grond raakt met de lange wapens. Zoe was helemaal niet tevreden met haar prestatie, ze had verschillende fouten gemaakt maar ik vond dat ze mocht fier zijn!!


-Short weapon: Jian - walking dragon. Dit blijft een van mijn favorieten.



En hier kan je Bram in actie zien...filmpje is een combinatie van 2 sets.

No comments: