09 October 2018

Kung Fu Open Championship

De laatste 6 weken stond alles hier in het teken van Kung Fu. Zowel Zoe als Bram hebben minstens 6u per week getraind voor dit kampioenschap (voor beide het allereerste). Ons schooltje in Ojai is klein maar heeft een hele goede reputatie.
En ja, op zo’n wedstrijden is het leuk om medailles te hebben maar het belangrijkste is om de kunstvorm van de school te kunnen demonstreren (iedere school heeft zijn eigen Kung Fu stijl). Zoe is dat kompetitie-gevoel ondertussen al wat gewoon maar voor Bram was het de eerste keer, en hij mag trots zijn op zijn prestatie - je moet het toch maar doen!

Zoals het hoort werd de evenement geopend met de traditionele leeuwendans...heel spectaculair om te zien.

Tijdens de kompetitie werden de deelnemers ingedeeld in categorieën per leeftijd en ervaring. Zoe heeft een tweede plaats behaald in de Traditional Open Hand Form en een derde plaats voor haar demonstratie met Long Weapon.







Voor Short Weapon had ze de Jian gekozen, mijn absolute favoriet: een van de moeilijkste (zeker voor kinderen) maar meest elegante vormen. Dit was het allereerste wapen dat ze gekregen had...van Brother Tom voor haar verjaardag!

Elizabeth (links boven op de foto hieronder), een leerlinge van onze school (die ondertussen al bijna twintig jaar Kung Fu doet en zelf al een kindje heeft), is met de Master Title weggelopen....Zoe kijkt enorm naar haar op!
PS: Onze Sifu (fier als een gieter!) en onze Sigun zitten vooraan met hun wandelstokken. En ja, die hebben ze allebei echt wel nodig! Maar het is niet normaal wat ze met die wandelstokken kunnen, ik ben er zeker van dat je het in een gevecht met hen zeker niet kan halen. Een van de populaire Kung Fu vormen is met een wandelstok - very impressive!

No comments: