04 February 2019

2 bergen in 1 lang weekend - lot's of snow fun!

We hebben dit jaar al meer regen gezien dan heel vorig jaar (en de jaren daarvoor, ik geloof dat het al van 2010 geleden is)...en als het regent wil dit ook zeggen dat het sneeuwt in de bergen. Tijd dus om ons skigerief van onder het stof te halen en voor een weekendje te ontsnappen naar de bergen. Wij hebben ons vorig jaar zo geamuseerd in June Mountain dat we er dit jaar zeker opnieuw naartoe wilden...en zo gezegd, zo gedaan...
Met Barbara & Peter hadden we op ‘t laatste moment (yep, zoals altijd) nog een appartementje kunnen vinden in Mammoth, op ongeveer 20 min rijden van June. De 2 dagen skiles van de kids en de ene dag voor mij waren geboekt en zo zijn we donderdagmiddag vertrokken. 
Vrijdag was zalig maar zoals verwacht was er een grote storm op komst en waren we in June al gewaarschuwd dat het kon zijn dat, door het weer, June Mountain op zaterdag kon gesloten zijn.

 Zalig weer in June Mountain maar naar het einde van de dag toe kon je de wolken al zien binnenrollen

Bram wou het risico niet nemen en zo zijn we zaterdag direct naar Mammoth Mountain geweest (in de hoop dat we alles in June zouden kunnen annuleren). Mammoth is super voor ervaren skiƫrs, maar zoveel drukker! Bram en ik hebben ons gerief maar het duurde meer dan een uur vooraleer we het skigerief van de kids hadden. Een ander groot voordeel van June is dat kinderen tot 12 jaar een gratis skipas krijgen, wat in Mammoth niet het geval is, waardoor alles direct een pak duurder wordt.

Iedereen was ondertussen al over de storm aan het babbelen en rond 10u begon de wind op te zetten en begon het goed te sneeuwen. Voor Zoe is dit slechts haar tweede keer op skilatten en toegeven, de zichtbaarheid boven op de berg was zeer slecht en ze zag het echt niet zitten.
Resultaat: ski’s af en terug naar boven wandelen (voor mij dus zeulen met ski’s: die van mij en van de kids) en met de lift weer naar beneden. In de logde aan de skilift hebben we ons wat kunnen opwarmen, maar het weer was tegen dan al volledig omgeslagen en de goesting was eraf (toch van de kids). We moesten natuurlijk nog tot aan de grote logde geraken. Dat kon per bus maar niet rechtsreeks...opnieuw sleuren dus. Soit, na wat drama zijn we er toch geraakt.

In de namiddag zijn we met Barbara en haar dochters vooral op de groene pistes gebleven en hebben we zelfs geskied tot ze de liften sloten. Gelukkig konden we met de bus naar ons appartementje want zo hebben we onze auto gevonden op het einde van de dag....
Waar is onze auto???

En zondag zijn we met dit beeld wakker geworden...


We hebben uiteindelijk nog tot rond 3u geskied....zalig met ons drietjes, terwijl Bram af en toe eens goeie dag kwam zeggen. Ik had ondertussen voor ons alle drie een speciale muts gekocht (zo ene die onder onze helm paste en waar enkel de ogen vrij zijn) en dat konden we heel goed gebruiken want het waaide en sneeuwde zo hard dat het pijn deed aan ons gezicht. 
's morgens aan de lift




Auto uitgraven!

Wat een super weekend weeral! En zoveel sneeuw had ik al in jaren niet meer gezien!
Mammoth covered in snow!

Ugh! en nu moeten we jammergenoeg weer gaan werken...wanneer is het weer vakantie??

No comments: