24 February 2017

Water....overal water

Van droogte naar wateroverlast...dit was op vorige week vrijdag (17 februari) het geval. Bram had mij gewaarschuwd en aangeraden om van thuis te werken aangezien hier de ergste storm sedert 2004 voorspeld werd. Wij zijn de enorme regen niet meer gewoon natuurlijk en de streek is hier ook niet op voorzien. Alles is zo droog geweest de laatste jaren!
Gelukkig maar dat ik niet naar LA gereden was, want later in de namiddag is een deel van de autosnelweg (101) richting Santa Barbara afgesloten geweest doordat een deel van de berg naar beneden gekomen was wat een modderstroom had veroorzaakt. Het verkeer is dan moeten omgeleid worden via de baan naar Ojai (33) om dan via de binnenweg (150) naar Carpinteria terug op de 101 te geraken.
Ojai is maar een klein stadje, en zoiets veroorzaakt natuurlijk enorme files. Wat normaal ongeveer 20 minuten is van de 33 naar de 150, duurde nu ongeveer anderhalf uur.
Lake Casitas in Ojai voorziet ongeveer 70,000 mensen van water in West Ventura County. Door de hevige storm is het meer ongeveer 3 meter gestegen en is het nu ongeveer voor 42% vol (gestegen van 35%). En alhoewel de stand van zaken in Zuid-California enorm verbeterd is blijven Ventura en Santa Barbara het epicenter van de droogte in Zuid-California.
Aangezien de lente bijna in het land is zullen we waarschijnlijk op niet al te veel regen meer moeten hopen alhoewel ze voor volgende week nog een paar dagen regen voorzien - we zien wel.
Hieronder een filmpje van hoe de Ventura river er uitzag na de storm...


Normaal ziet de rivier eruit zoals op de foto's hier.

No comments: