23 August 2014

Zomerkampen

Elk jaar zien we de zomervakantie wat tegenop. Dit jaar was iets gemakkelijker omdat we op de laatste schooldag naar Europa vertrokken zijn en dat Zoe daar nog een maand gebleven is. Ieder jaar is het wat 'stressen' om opvang te vinden voor de kids. Tot vorig jaar hadden we eigenlijk geen keuze en moest Zoe wel naar Noah's Ark - de dagkampen beginnen pas vanaf 6 jaar. Er zijn wel bepaalde verenigingen die activiteiten hebben voor jongere kinderen maar die zijn meestal maar een halve dag of beginnen pas om 9u en zijn om 3 uur al afgelopen, aangezien wij werken gaat dit voor ons niet. De enige optie voor Elise is dus Noah's Ark.

Na haar vakantie in Europa is Zoe voor 3 weken naar het Rainbow Camp geweest in Ventura. Het dagkamp was speciaal voor 6-7 jarigen (gericht op Kindergartners en First Graders). Ze was Noah's Ark eigenlijk echt beu en het programma van de YMCA was tot onze grote verbazing een stuk goedkoper. Het leuke was dus dat Zoe samen zat met haar leeftijdsgenootjes en dat er activiteiten waren die speciaal op die leeftijd gericht waren met per week 2 field trips (het programma begon om 7u 's morgens tot 6u 's avonds)! Zo is ze naar het strand geweest, naar de YMCA in Santa Barbara, naar Pump-it-Up, en een paar keer naar het zwembad. Het zwembad was voor Zoe nogal een ontgoocheling omdat alle kindjes zwemvesten moesten dragen. Zij vond dat dus verschrikkelijk omdat ze zelf al zo goed kan zwemmen.
Jammergenoeg behoren Ventura en Ojai niet tot hetzelfde school district en start de school in Ventura een week vroeger dan in Ojai. Met als gevolg dat ik nog voor de laatste week van augustus een oplossing moest zoeken. Gelukkig biedt het Ojai Recreation Dept ook een zomerkamp aan - had ik dat vroeger geweten dan had ik Zoe onmiddellijk naar ginder gestuurd, maar soit. Ik heb de indruk dat ze haar daar nog beter heeft geamuseerd dan in Ventura - lessons learned for next year dus!!
Het leuke aan het kamp in Ojai is dat je kon bijbetalen voor een 'specializatie' kamp in de morgen: zo was er keuze tussen een lego kamp, een cartoon kamp, ....en zelfs een paardenkamp!! Ik had Zoe zo graag daarvoor willen inschrijven maar het was jammergenoeg volzet - volgend jaar zijn we er zeker als de eerste bij om haar in te schrijven.

Nu we het Ojai Rec Department een heel stuk beter hebben leren kennen, hebben we ontdekt dat er ook een mega aanbod is van activiteiten en lessen die kids en volwassenen tijdens het jaar kunnen volgen. Jammergenoeg zijn vele van die activiteiten in de namiddag tijdens de week maar er zijn gelukkig toch een paar dingen op zaterdag. Dus na de zomer beginnen zowel Zoe als Elise tennislessen - we zien wel hoe dit verloopt :).

Voila - de week kamp is alweer achter de rug en dinsdag start bij ons het nieuwe schooljaar!! Heel spannend voor Zoe want zij begint aan het eerste leerjaar :).

No comments: