02 November 2020

Eerste schooldag voor Elise

Vandaag was de eerste schooldag voor Elise, toch de eerste dag dat ze echt naar school mocht gaan en daar hebben we lang naar uitgekeken. Ze gaat op maandag en woensdag, telkens voor een dikke 4 uur. In haar 'bubbel' zitten er 10 kindjes (ongeveer de helft van haar leerjaar; een paar kinderen hebben beslist nog niet terug te komen). 

Elk leerjaar gaat via een aparte ingang binnen in de school en bij het binnenkomen moeten ze hun handjes ontsmetten en wordt hun temperatuur gemeten. In het klaslokaal zijn alle bureautjes mooi uitgespreid, blijft de deur openstaan, is het ventilatiesysteem afgesteld om de lucht regelmatiger te verversen, en een masker is verplicht gedurende de hele dag. In het begin was ik niet zeker hoe ik me over het masker moest voelen (Zou dit niet te vervelend zijn? Kunnen ze dat de kinderen wel aandoen?), maar ik denk eerlijk gezegd dat de ouders er een veel groter drama van maken dan de kinderen. Elise klaagt helemaal niet en vindt zelf dat haar masker heel comfortabel is.

Tijdens de speeltijd blijven de kinderen in hun 'bubbel' en per bubbel krijgen ze een bepaalde plek op de speelplaats waar ze mogen spelen. Zo krijgt bv het vierde leerjaar de schommels, terwijl het vijfde op het basketbalveld mag spelen, enz...en dit blijft zo voor de hele week. De week erna wordt er gewisseld.

Haar vriendinnetjes zitten jammergenoeg niet in haar bubbel maar je kon zien dat het haar enorm had deugd gedaan om terug onder klasgenootjes te zijn en met kinderen van haar leeftijd te kunnen spelen. Hopelijk blijven de covid statistieken er goed uitzien en kunnen we hier nog even van genieten.




No comments: