23 August 2017

End of summer

Naar jaarlijkse gewoonte staat er net voor het begin van het nieuwe schooljaar iets leuks op het programma. Dit jaar was dat echter geen trip naar een pretpark maar een trip naar Catalina Island (Two Harbors). Bram en ik zijn er 10 jaar geleden eens gaan kamperen maar waren er sindsdien niet meer teruggeweest.
Als ervaren kampeerders hebben we een lijstje met alle goodies die we op elke trip meedoen; ik zou onszelf eerder als luxe-kampeerders beschrijven...we hebben echt wel alles! Voor deze trip moesten we ons lijstje wel grondig herzien; we hadden namelijk geen auto waar we alles konden inproppen. Alles moest zorgvuldig ingepakt worden, want per persoon mocht je slechts 2 bagagestukken hebben en deze moest je zelf aan en van boord kunnen brengen. Gelukkig zijn de kids nu al wat groter en kunnen ze al wat meehelpen. Thank goodness voor valiezen/zakken op wieltjes!
Bij aankomst (en tegen betaling natuurlijk) konden we wel al ons gerief op een truck laden en werd ons hele hebben en houden naar onze kampeerplaats gebracht.
Onze kampeerplaats was de max, met een prachtig uitzicht op de baai! 's Morgens was het telkens wat bewolkt; ideaal dus om te gaan wandelen.





En in de namiddag zijn we gaan kajakken. De kajakken hadden we voor een paar dagen gehuurd en dat bleek een hele goede beslissing te zijn. De kinderen vonden het super en Zoe en Nathan bleken een super kajak- team te zijn!








Een zeer leuke verrassing was de eclipse op maandagmorgen, iets wat we niet wisten toen we de trip boekten. Paul was natuurlijk heel goed voorbereid en had voor alle kids een brilletje gekocht.


Ook bleek dat onze kamp site nogal in de smaak lag bij de (wilde) herten. Zondagnacht werden we wakker genaakt door een hert (met super groot impressive gewei) dat er met onze tomaten en avocado's vandoor is gegaan. De volgende dag passeerde hij bij het vallen van de avond nog eens bij ons - de blik op het gezicht van de kids was de max! Ze hadden dat nog nooit van dichtbij gezien. Een paar momenten later passeerde het vrouwtje. Ook hebben we een Chanel Island vos gezien!

Wat een super vakantie weeral! Daar gaan we zeker nog terug!



No comments: