18 March 2017

Leprechaun trap

Voor Saint Patrick's Day moesten we voor Elise met het gezin (een familieproject) een val maken om de Leprechauns te vangen. Die kleine mannetjes maken altijd vanalles kapot en zetten de klas helemaal op stelten. Het doel is om een ingenieuze val te ontwerpen en zoveel mogelijk van die groene etterjes te kunnen pakken zodat de schade beperkt kan blijven. Belangijk om weten is dat ze geen instructies volgen; het doel is dus om ze op het verkeerde pad te zetten...je zegt dat ze iets niet mogen doen en dan weet je bijna zeker dat ze het toch zullen doen en dan is de truk om ze in de val lokken. Die Leprechauns zijn dan wel zo slim en zo rap dat het bijna onmogelijk is om ze te vangen - niemand heeft er ooit ene kunnen vangen maar toch blijven de kinderen hopen dat er ene in hun val zal vastzitten - LOL.
We hebben het tijdens de week zo druk dat we natuurlijk veel te laat aan dit project zijn begonnen (de avond ervoor!!). Maar woensdagavond was het alle hens aan dek and full speed ahead :). Uiteindelijk waren we allen content met het resultaat...wat Elise natuurlijk niet weet is dat toen zij naar bed was ik mij nog een paar uur heb bezig gehouden met 'goud' te maken en boompjes te ontwerpen...Wat ouders doen voor hun kids...


Belangrijk was dat Elise haar project kon voorstellen aan haar klasgenootjes en dat heeft ze s' morgens even thuis kunnen oefenen.


Toen de kindjes vrijdagochtend in de klas kwamen zagen ze dat de Leprechauns druk bezit geweest waren de nacht ervoor...en jammergenoeg zat er geen enkele in de val...volgend jaar misschien beter!

No comments: