03 March 2017

Dr Seuss

Theodore Seuss Geisel was een amerikaans schrijver en cartoonist die kinderboeken schreef onder de naam Sr Seuss. Zijn bekendste boeken zijn: The Cat in the Hat (1957), How the grinch stole Christmas! (1957), and Green eggs and Ham (1960). Read Across America (een jaarlijk initiatief rond het belang van lezen), wordt op alle scholen gevierd op 2 maart, de geboortedatum van Geisel. Kenmerkend voor die dag is dat alles op school rond Dr Seuss draait. Leerkrachten en leerlingen zijn verkleed in karakters van Dr Seuss's boeken.
Onze schooldirectrice (rechts), met Mr Hess (Zoe's leerkracht)

In Elise's klas draaide alles rond het boek Green eggs and Ham; een van zijn populairdere boeken. Hij had van zijn uitgever de uitdaging gekregen om een boek te schrijven met max 50 verschillende woorden en Green eggs and Ham is daarvan het resultaat - je moet het maar kunnen.

De 50 woorden zijn:  a, am, and, anywhere, are, be, boat, box, car, could, dark, do, eat, eggs, fox, goat, good, green, ham, here, house, I, if, in, let, like, may, me, mouse, not, on, or, rain, Sam, say, see, so, thank, that, the, them, there, they, train, tree, try, will, with, would, you

Wij zijn niet opgegroeid met Dr Seuss en ik vind zijn boeken eigenlijk niet zo goed maar de kinderen vinden hem de max natuurlijk.
Op school mochten Elise en haar klasgenootjes proeven van groene eieren (gewone eieren met groene kleurstof - yuk!) en ham en dan moesten ze aan de lerares laten weten of ze het lekker vonden of niet. Elise zei dat het super lekker was :).

De kindjes van haar klas met de hoed van The Cat in the Hat (Elise tweede rij, 4de van links)
Hun bord met groene eieren - het gedacht alleen al!

Volgend schoolfeest om naar uit te kijken is St-Patrick's Day....

No comments: