18 January 2015

Het museum

Gisteren moesten we voor het een en ander in Ikea zijn. Aangezien dit voor ons wel efkes rijden is hadden we er een daguitstapje van gemaakt met een stop in Discovery Cube LA - een wetenschapsmuseum voor kids. Zovelen hadden mij al verteld dat dit echt de moeite waard was om te bezoeken, en ze hadden gelijk...de kids (en wij) vonden het de max. Het was fun en heel leerrijk, de kids wilden echt alles uitproberen.

Deze machine toont de draaikolk van een tornada en laat je aanvoelen hoe de wind blaast
Snelheid en coordinatie zijn belangrijk hier. De kinderen moeten klimmen op de blokjes die rood oplichten, de andere moeten ze overslaan.
Zoe's fiets zet de fiets met het skelet in beweging waardoor ze goed kan zien wat er met de gewrichten gebeurd als we fietsen.
Thomas de trein & friends: Zoe speelt passagier en Elise is de conducteur :). Verder konden ze oefenen om het wiel van de trein te vervangen, konden ze de motor van Thomas bestuderen, ...
De Discovery Market was een van de favorieten, daar hebben we meerdere keren doorgelopen. De kids krijgen een winkelkarretje met scanner en moeten alles zoeken die op hun boodschappenlijst staat. Zo moeten ze de groenten zoeken met meest calcium, of de zak chips met minst sodium, de doos donuts met minst calorieen, ...
Als ze alles gevonden hebben moeten ze naar de checkout en krijgen ze een code die ze op het scherm moeten intikken.
Verder hebben we nog een toertje met de helicopter toer gedaan, hebben we geleerd om afval correct te sorteren, en hebben Zoe en Elise een huis geinspecteerd om te zien of het wel energie efficient was.
Terwijl Zoe nog een paar andere dingen aan het uittesten was, heeft Elise ook nog geleerd over het spijsverteringsstelsel.
Na een paar uur zijn we dan vertrokken richting Ikea waar we de kids verwend hebben met een ijsje. Ze hebben ook een uur in de Ikeaspeeltuin gespeeld zodat wij toch wat op ons gemak konden rondlopen. Als afsluiter van de avond zijn met zijn allen gaan eten - de kids waren zo moe dat ze bijna in slaap vielen in het restaurant. Weerom een geslaagde zaterdag!

No comments: