25 November 2014

Spunky??

Het lange Thanksgiving weekend staat voor de deur...Zoe heeft deze week geen school maar kan naar Elise's school gaan waar er opvang is voor de schoolgaande kids. Een paar weken terug was er oudercontact op school bij Zoe. Aangezien ik er moeilijk kon geraken had ik met Zoe's lerares een telefonische afspraak. Het gesprek duurde al bij al nog geen 10 minuten maar t is toch altijd leuk te horen hoe ze het op school doet. Zoe heeft geluk dat ze dit jaar de Common Core ingevoerd hebben. Zij zal dit nooit 'raar' vinden, in tegenstelling to kinderen die in hogere leerjaren zitten en de dingen nu op een heel andere manier moeten leren. Het filmpje hieronder legt goed uit wat dit bijvoorbeeld betekent voor wiskunde...!?

En zoals met alle dingen heb je voor- en tegenstanders van de nieuwe aanpak. Een interessant artikel hier.
Maken ze de dingen gewoon gekomplikeerder of zijn wij te 'oud' en staan we niet meer open voor nieuwe dingen??

Van Elise hebben we ook haar rapport gekregen en ze doet het op academisch vlak heel goed. De beschijving van haar persoonlijkheid/karakter is wel 'interesting'...spunky?!? Ik wist niet direct wat dat wou zeggen maar volgens Google betekent dit:
A friendly, generally likable personality that is very unique, energetic, and determined, and always has something to say or offer that no one else would have ever thought of
Yep...sounds like Elise :)

 Ze kan al mooi haar eigen naam schrijven

Schoolfoto's van dit jaar...
 

No comments: