02 September 2013

De eerste schoolweek

Voor Zoe:
Vorige week maandag begon voor Zoe het nieuwe schooljaar. Op maandagnamiddag om 1 uur waren alle nieuwe leerlingen (en ouders) verwacht op school voor 'orientation'. De kids konden kennis maken met hun nieuwe juf (Zoe's lerares is Ms Michie) en mochten hun klasje bezoeken terwijl de ouders vanalles te weten kwamen over de school: het lessenrooster, PTO (Parent Teacher Organization), lunchmenu, huiswerk,...
De school begint hier pas om 9u en is om 2u45 uit; gelukkig heeft Mira Monte een 'Kid Club' die opvang voorziet vanaf 7u 's morgens tot 6u 's avonds. We hebben ondertussen geleerd dat Mira Monte de enige lagere school is in Ojai die kinderopvang voorziet - de andere scholen hebben dit jaar het geld niet om zo'n programma te financieren. Sommige scholen voorzien een bus naar Noah's Ark op het einde van de schooldag (waar Elise op school zit) maar de rit op de bus is 1 uur lang! (met de auto is het zo'n 10 min rijden).
De meeste kids blijven hier op school eten, het is enorm goedkoop maar ik kan het niet over mijn hart krijgen om Zoe dat te laten eten (school menu).  En dat is na de veranderingen die ze verplicht ingevoerd hebben op 1 july 2012. Meer info kan je vinden op deze flyer (zoem wat in zodat je kan zien hoe het menu er uit zag voor dat ze 'gezond' eten moesten serveren).
Op dinsdag, helemaal klaar voor haar eerste volledige dag...
Zoe vrijdag toen ik haar van school ging ophalen: "Mommy, isn't it great - I finally have homework!"

Voor Elise:
Elise zit dit jaar bij Ms Carmen en Ms Jane (she LOVES Ms Jane!). De eerste dagen waren wat aanpassen waarschijnlijk omdat Zoe nu niet meer bij haar is. 's Morgens kan ik Zoe nu naar school brengen en Bram zet nog steeds Elise af.
Na 3 dagen kregen we een brief mee naar huis om ons te laten weten dat ze vinden dat Elise nog niet volledig klaar is voor de potty-training aangezien ze te veel accidentjes heeft. Thuis doet ze het redelijk goed met hier en daar nog een ongelukje maar over het algemeen kunnen we niet klagen. Op school hadden we al gemerkt dat ze redelijk wat accidentjes had maar wij hadden dat vooral gestoken op het feit dat de teachers tijdens het 'zomerprogramma' op school misschien minder tijd hadden om de allerkleinsten er tijdig aan te herrinneren dat ze naar het potje moeten. Soit, ik was wat geambeteerd vooral omdat ze ons nu pas iets lieten weten (Elise draagt al 3 maanden geen pampers meer). Ik begrijp ook wel dat het heel wat tijd in beslag neemt als ze de kids een volledige andere outfit moeten aandoen maar ze hadden het ons wel wat vroeger kunnen laten weten. Het grappige was dat ik Elise vorige week dus in pull-ups naar school gestuurd heb en dat ze geen enkel accident heeft gehad - we zien wel wat er van komt.

No comments: