12 September 2011

Een nieuwe klas voor Zoe

Na ongeveer 2 weken bij juf Vivian (klasje van de 3-jarigen) gaat Zoe een klasje hoger bij juf Debra (klasje van de 4-jarigen). Volgens Vivian was ze 'too advanced' en zou ze veel meer leren in het andere klasje.
Het schoolsysteem in de VS is hier zo anders dan Belgie dat wij ook nog niet goed weten hoe het precies in elkaar zit. Hieronder vind je een goede omschrijving van de verschillende klassen in de VS die Ilse onlangs op haar blog had geschreven (bedankt Ilse voor de goede uitleg!).

Preschool: kleuterschool (doorgaan van 2,5 tot 5 jaar - in de schooltjes van Elise en Zoe starten ze in daycare om vervolgens over te gaan naar de preschool, het leuke van zo'n systeem is dat de kindjes niet van school moeten veranderen en al hun vriendjes van daycare blijven rond zich hebben)
Kindergarten: het jaar voor de basisschool, vanaf 5 jaar (te vergelijken met 3de kleuterklas). De Kindergarten klas maakt meestal deel uit van de Elementary School waar het kind naartoe gaat.
Elementary School: lagere school van 6 tot 10 jaar. De leerjaren in Elementary School worden grades genoemd. De grades in Elementary School zijn Grade 1,2,3,4 en 5
Middle School: te vergelijken met het 6de leerjaar en het 1ste en 2de middelbaar. Middle School omvat Grade 6,7 en 8
High School: middelbare school van 14 tot 18 jaar. High School omvat Grade 9 (freshman), 10 (sophomore), 11 (junior) en 12 (senior); dus te vergelijken met het 3de, 4de, 5de en 6de middelbaar

Zoe zelf was niet al te enthousiast: het was al een serieuze verandering om naar een volledig nieuwe school te moeten en nu ze net wat aangepast was moest ze weeral nieuwe vriendjes leren kennen. Vorige week Woensdag zijn Bram en ik mee geweest naar de klas zodat Zoe ons haar nieuwe klasje kon tonen. Ze is ook net gestart met Spaanse lessen, 1 keer per week voor een uurtje en dat vind ze super, zeker nu ze zo in de ban is van Dora the Explorer.

1 comment:

Ilse said...

Amai, dat ziet er echt wel een heel leuk klasje uit!!!