29 December 2020

Kerstmis

Bram en ik hebben de hele week tussen kerst en nieuw vrijaf genomen. Het gebeurt eigenlijk zelden dat we een stay-cation of 'vakantie in eigen huis' doen (meestal gaan we er een paar dagen op uit) en het was zo zalig dat we dit zeker nog eens doen. Het was enorm relaxerend, en we hebben ons vooral ten goede gedaan aan lekker eten maken, boeken lezen, wandelingen maken, uitslapen, en elke dag toch toch wel een project(je) afwerken in huis.

Kerstavond hebben we met ons vieren gevierd en iedereen heeft meegeholpen met het koken.


Gratin Dauphinois maken



Prime Rib (daar hebben we een paar dagen kunnen van eten!)
Gebakken brie

Little Miss Santa 💕

Eggnog
Zoe wou al zolang eens eggnog maken en zo gezegd, zo gedaan. Eggnog, ook wel eierpunch genoemd, is een cocktail op basis van melk, cognac (of rum of burbon), en eigeel. Dit drankje wordt vooral gedronken in de winter. Het recept werd waarschijnlijk al in de 18de eeuw gebruikt door de Engelse aristocratie. Rond 1800 werd het geïntroduceerd in de Verenigde Staten. Omdat cognac duur was, gebruikte men vaak rum.
 
Zie ze genieten (btw in die van Zoe zit geen alcohol hoor)

En Santa die was wel heel goed gezind dit jaar want er waren zelfs een paar cadeautjes voor de mama en de papa! De kinderen hadden dit jaar niet echt een verlanglijstje (een teken dat ze eigenlijk al alles hebben) maar gelukkig heeft Santa altijd wel een paar goede ideeën. 
Voor mij waren Santa's cadeautjes vooral gericht op mijn artistieke talenten (slik slik). Ik heb onder andere een boek gekregen om speciale vlechten te maken (nu ik zo geïnspireerd en gefascineerd ben door de haartooi in The Last Kingdom en The Vikings), en ook een boek om macrame te maken. 

een creatie uitgeprobeerd op Zoe's haar.

En hierboven mijn allereerste macrame creatie. Heel tof om te doen, maar vraagt veel geduld.

Op kerstdag zijn we met ons allen gaan wandelen in onze bergen. Het had 's nachts geregend en dus lag er sneeuw op de bergen. Altijd leuk om te zien.




Nog een paar dagen en het jaar zit erop, en onze vakantie ook...jammergenoeg!

No comments: