19 January 2020

LA Classic Invitational

Het competitieseizoen is begonnen! Dit seizoen staan er 6 wedstrijden op het programma, twee meer dan vorig jaar. Vorig jaar (foto's hier) hadden ze het op deze competitie heel goed gedaan (ze kwamen de week van de competitie net terug van Belgie) en deze keer was dit ook weer het geval.

Aan het begin van elke discipline krijgen de atleten altijd een paar minuten om op te warmen. Voor ieder evenement is de opwarming verschillend maar voor de balk is dit 2 minuten. Ik haat de warm-up...de atleten willen ten volle van hun 2 minuten profiteren en zijn meestal zo nerveus dat bijna iedereen van de balk valt en dat hun hun mount en dismount (hoe je op en af de balk springt) niet echt goed lukt.
Zoe had zo'n moment waar alles tijdens de warm-up verkeerd ging en je kon al aan haar gezicht zien dat het haar niet aanstond. Op dat moment wil je niets liever dan haar kunnen vastpakken en zeggen: Zoe, alles komt goed, kalmeer nu! Maar dat is niet mogelijk en dus reken je op de coaches om dit te kunnen doen. Onze coaches zijn de max!! Terwijl de ene verder doet met de warm-up, doet de andere de pep-talk...

Elise heeft een tweede plaats behaald voor haar totale score (AA = All Around) met haar hoogste score op de bars en de vloer (9.400) en Zoe vijfde plaats voor AA met haar hoogte score op balk en bars (9.150). We zijn goed begonnen!




 Elise en haar Bronze Team

Zoe en haar Silver Team

No comments: