28 September 2015

Aikido promotion

Begin Mei is Zoe begonnen met Aikido, en sedert het begin heeft ze geen enkele les gemist! Aikido heeft echt wel een speciaal plekje in haar leven en ze heeft ook al heel wat van haar vriendjes kunnen 'overtuigen' om het te proberen. Als zij het uiteindelijk blijven volhouden valt nog te bezien maar ik denk dat Zoe haar ding wel gevonden heeft. De leraar, Sensei Thomas, is echt fenomenaal in hoe hij met de kids omgaat; zijn biografie kan je hier lezen.
In Aikido kan je gepromoveerd worden op basis van het aantal uren dat je aanwezig was in de les maar natuurlijk moet je ook kunnen demonstreren dat je bepaalde technieken goed onder de knie hebt. Donderdag was het voor Zoe en Ryder een groot moment want ze werden gepromoveerd tot de gele riem, en daarvoor moesten ze de volgende technieken kunnen demonstreren - hier.

Zoe gaat ook volledig op in de filosofie van de Aikido "peace is the ultimate power"; en ik vind het super dat ze zo'n dingen op jonge leeftijd leert.
Ik was zo trots op haar tijdens de ceremonie; ze deed het fantastisch goed en werd ook constant gevraagd om te helpen tijdens de demonstraties. De 'grote' zwarte riemen hielpen tijdens de demonstraties ook mee wat het voor de kleintjes nog zoveel indrukwekkender maakte. Volgende promotie zal wellicht rond het einde van het jaar zijn.

Een filmpje zie je hier:


No comments: