27 August 2015

De eerste schooldag

Dinsdag was het de eerste schooldag voor Zoe en Elise. De eerste schooldag valt hier, in tegenstelling to Belgie, niet voor iedereen op dezelfde dag. Afhankelijk van waar je woont kan de eerste schooldag een stuk vroeger of later vallen in de maand Augustus. In LA USD(unified school district) zijn ze vorige week alweer met de school begonnen en in Santa Barbara zijn ze pas gisteren begonnen. Vooral voor Elise was het gisteren een belangrijke dag; ze gaat vanaf nu met Zoe mee naar de grote school. Doordat ze pas in november verjaart mag ze echter nog niet in Kindergarten starten maar gaat ze naar TK (Transitional Kindergarten), een speciaal programma voor de kindjes die in het jaar dat het schooljaar start 5 jaar worden maar pas na 1 september verjaren.
De TK-klas is dit jaar groot (gewoonlijk zijn er TK and Kindergarten combinatieklassen); er zitten 20 kindjes in haar klas en velen kent ze al van Noah's Ark pre-school.
Mr. C(owen) is de TK leraar en heeft een heel goede reputatie op school. Ik ben al benieuwd wat we op het oudercontact zullen te horen krijgen. Dit jaar ook geen combinatieklas voor Zoe. Zij zit in een klas van 25 studentjes bij mevrouw Peake. Benieuwd wat dit jaar zal brengen.
Hier nog een verslagje van vorige jaar op de eerste schooldag.

No comments: