17 September 2012

Miss Pam

Vorige week dinsdag (en dan nog op 9/11)  hebben we heel droevig nieuws ontvangen. Zoe's teacher, Miss Pam, is onverwachts overleden aan een hartstilstand, ze was slechts 52 jaar.
Ojai is een kleine stadje waar iedereen mekaar kent en veel familieleden en goede vrienden vaak samen werken en dit is ook het geval in Noah's Ark. Miss Pam's dochter was assistente in haar klas maar ook gedeeltelijk in het klasje van Elise en Miss Debra (Zoe's teacher van vorig jaar) is de nicht van Miss Pam....je kunt je de chaos wel een beetje voorstellen. Miss Pam was een SUPER lerares en enorm geliefd, ze gaf al 16 jaar les aan de pre-school groep in Noah's Ark. She will be missed!
Omwille van de mengelmoes van religies in de school had de directie beslist om het aan de ouders over te laten om dit nieuws met hun kinderen te delen...en dat is niet simpel. Hoe leg je zoiets uit aan een 4-jarige en hoe begin je zo'n gesprek. Uiteindelijk leek het ons het beste om gewoon eerlijk te zijn.
Ik ben die dag vroeger van het werk vertrokken zodat ik nog even tot aan de school kon rijden en efkes met de directrice kon praten. Ik was volledige in shock toen ze me vertelde dat er ouders zijn die op die dag beslist hadden om hun kind niet meer naar Noah's Ark te brengen maar een andere school gaan zoeken met als reden: 'I don't want to deal with this', die dus het gesprek met hun kind niet willen aangaan en die met zo'n situatie niet omkunnen.
Ondertussen is er bijna een week voorbij en begint alles wat in de plooi te vallen. Miss Vivian heeft de pre-schoolers onder haar vleugels genomen en Zoe lijkt content te zijn. Af en toe is Miss Pam nog ter sprake gekomen maar ik denk dat ze aan die leeftijd nog niet echt beseffen wat er aan de hand is en dat is maar goed ook.

No comments: