14 July 2024

Cal Lutheran University

Begin deze maand, op dinsdag en woensdag (2 en 3 juli) had Zoe een privéles met de coach van haar school die ook eigenaar is van de volleybalclub waar ze dit laatste seizoen bij gespeeld heeft. Aan het begin van de les op dinsdag liet hij weten aan Zoe dat haar team volledig uit mekaar gevallen is, dat de meeste spelers de club verlaten en als Zoe bij een goede club zal willen spelen dat ze ergens anders zal moeten gaan 😱😳. We wisten wel dat bepaalde spelers en ouders niet content waren (om dezelfde redenen dat ik in mijn vorige post had laten weten) maar wij hadden niet gedacht dat bijna iedereen ging weggaan. Wat nu? En om de hele zaak nog wat moeilijker te maken zaten we met het feit dat Zoe de tryouts voor club ging missen. Voor heel Californië zijn deze tijdens hetzelfde weekend (27-28 juli) en wij hadden aan Kris al laten weten dat Zoe de tryouts ging missen omdat ze op kamp was in Santa Barbara. Dit was vorig jaar geen probleem omdat zij Kris goed kent. Nu hebben we letterlijk nog een paar weken om een nieuwe club te vinden en dan moeten we nog beslissen wat we met het kamp doen. Iemand die haar niet kent en haar niet heeft zien spelen zal haar niet zomaar een plaats aanbieden op hun team. Dus na die les, in de auto naar huis, waren er nogal wat traantjes. Ik heb via een paar mama's namen gekregen van andere clubs en 1 van die clubs was Reef, in Newbury Park op een goeie 50 min van ons. Ik had gezegd aan Zoe dat ze de eigenaar moest een tekstberichtje sturen en dat ze moest zeggen dat ze aan het denken was om misschien van club te veranderen en of ze eens zou kunnen een les meedoen in zijn club. Tegen alle verwachtingen in kreeg ze direct een bericht terug en zei de coach: ik weet wie je bent en ik heb 100% een plaats voor jou op mijn beste team. We zouden je heel graag bij ons hebben! EEK! Dus vorige week is Zoe daar een paar keer gaan spelen om een beetje een idee te krijgen van hoe de club en de lessen in elkaar zaten. De eerste indruk was enorm goed; veel meer gestructureerd en een hoger kaliber van coaches...maar een heel eind verder rijden! Het 'probleem' was ook dat Zoe dit weekend in Cal Lu zat voor een kamp, dat wij volgende week naar Mexico gaan, en dat ze nog een kamp heeft op 23 en 24 juli, wat wil zeggen dat we toch nog een gaatje moeten vinden om nog eens naar Reef te gaan om zeker te zijn dat ze daar een plaatje zal hebben. 

Dit weekend, van vrijdag tot vandaag, is Zoe op kamp geweest bij de Regals van Cal Lutheran University. Dit is een school waar ze heel graag naartoe zou willen, niet alleen omdat het academisch een heel goede school is, maar ook omdat ze de volleybal coach zo graag heeft. Cal Lu is een Division 3 school. Eerder dit jaar had ze al eens met de coach gebeld voor een kennismakingsgesprek en dat was enorm goed meegevallen. Het was een intens weekend met ongeveer 20u volleybal les. Ze was kapot, maar wat een leuk weekend. En nu nog snel onze valiezen maken want morgen vertrekken we voor een weekje naar Mexico waar we hopelijk wat tot rust kunnen komen na al die volleybal stress - yay!



Tijdens het weekend werden ze in teams verdeeld, en de teams deelden ook vaak dezelfde dorm. Zoe maakte deel uit van Team Amerika. Volgend jaar zal er een Team Belgium zijn, volgens coach Kelly 😀.
Met de assistent coach, Carly
Met coach Kelly


No comments: