07 March 2024

International Day @ Villanova!

Elk jaar, begin maart, viert de school International Day. De studenten die willen deelnemen vertegenwoordigen dan hun land door heerlijke maaltijden te koken van over de hele wereld of muziek- en dansvoorstellingen te doen die eigen zijn aan hun cultuur.

Zoe was getiktakt om dit jaar mee te doen en België te vertegenwoordigen. De studenten moeten met hun leraar bespreken wat ze willen koken en welke en de hoeveelheid van ingrediënten ze zullen nodig hebben. De school bestelt en betaalt voor alles, de studenten mogen de schoolkeuken en alle materiaal gebruiken, maar moeten wel alles zelf maken. En er moet voor 300 leerlingen gekookt worden! Vele studenten brengen hun hele familie mee om te koken. Zondagochtend mochten ze de hele voormiddag de keuken gebruiken en maandagvoormiddag hadden ze nog 3 uur tijd om hun gerecht klaar te maken; alles moest tegen de middag klaar zijn.  Aangezien Zoe het op haar eentje ging moeten doen, met hulp van een paar vriendinnen, moesten we toch even goed nadenken wat ze best zou kunnen maken. 

We hebben gekozen voor suikerwafeltjes, een gerechtje van Jeroen Meus, dat je hier vinden. Voor haar recept had Zoe maar liefst 90 eieren, 6 kg boter, 7,5 kg bloem, 4,5 kg suiker, 15 vanillestokjes en 15 soeplepels vanille pudding poeder nodig!! 

Er was een beetje paniek op zondag omdat de grote mixer natuurlijk door een paar studenten gebruikt moest worden en Zoe zat ermee in dat ze alles met de handmixer ging moeten mixen. Uiteindelijk is dit niet nodig geweest...

de eerste 30 eieren
een klein beetje boter 😊
 

En maandagochtend kon ze met haar vriendinnen beginnen bakken - ze hadden 3 wafelijzers.




En dankzij Amazon hebben we nog net op tijd een Rode Duivels' truitje en Belgische vlaggetjes kunnen bestellen.
Volgend jaar proberen we misschien frietjes!

No comments: