27 March 2024

Student van de semester

Vandaag is Elise op school in de bloemetjes gezet (samen met haar vriendinnen Hazel (rechts van haar) en Camille (tweede rechts) voor haar goede resultaten op school.


11 March 2024

Queen of the bars!

Haar zus had de bijnaam "Beam Queen" en Elise mag de titel dragen van "Queen of the bars". Grappig want allebei hebben ze hun hoogste scores gehad op het toestel dat ze het minst graag deden. Tijdens de competitie gisteren in Camarillo heeft Elise haar hoogste score ooit behaald....een 9.725 voor de bars, en daarmee had ze een fantastische eerste plaatst! Yes girl! You rock!


 

07 March 2024

International Day @ Villanova!

Elk jaar, begin maart, viert de school International Day. De studenten die willen deelnemen vertegenwoordigen dan hun land door heerlijke maaltijden te koken van over de hele wereld of muziek- en dansvoorstellingen te doen die eigen zijn aan hun cultuur.

Zoe was getiktakt om dit jaar mee te doen en België te vertegenwoordigen. De studenten moeten met hun leraar bespreken wat ze willen koken en welke en de hoeveelheid van ingrediënten ze zullen nodig hebben. De school bestelt en betaalt voor alles, de studenten mogen de schoolkeuken en alle materiaal gebruiken, maar moeten wel alles zelf maken. En er moet voor 300 leerlingen gekookt worden! Vele studenten brengen hun hele familie mee om te koken. Zondagochtend mochten ze de hele voormiddag de keuken gebruiken en maandagvoormiddag hadden ze nog 3 uur tijd om hun gerecht klaar te maken; alles moest tegen de middag klaar zijn.  Aangezien Zoe het op haar eentje ging moeten doen, met hulp van een paar vriendinnen, moesten we toch even goed nadenken wat ze best zou kunnen maken. 

We hebben gekozen voor suikerwafeltjes, een gerechtje van Jeroen Meus, dat je hier vinden. Voor haar recept had Zoe maar liefst 90 eieren, 6 kg boter, 7,5 kg bloem, 4,5 kg suiker, 15 vanillestokjes en 15 soeplepels vanille pudding poeder nodig!! 

Er was een beetje paniek op zondag omdat de grote mixer natuurlijk door een paar studenten gebruikt moest worden en Zoe zat ermee in dat ze alles met de handmixer ging moeten mixen. Uiteindelijk is dit niet nodig geweest...

de eerste 30 eieren
een klein beetje boter 😊
 

En maandagochtend kon ze met haar vriendinnen beginnen bakken - ze hadden 3 wafelijzers.




En dankzij Amazon hebben we nog net op tijd een Rode Duivels' truitje en Belgische vlaggetjes kunnen bestellen.
Volgend jaar proberen we misschien frietjes!

06 March 2024

Madonna

In October vorig jaar ben ik op mijn eentje naar PINK gaan kijken en gisteren ben ik naar Madonna geweest. Ik heb op het laatste moment een redelijk goedkoop ticket kunnen bemachtigen. Madonna is ondertussen ook al 65 en wie weet hoelang die nog zal optreden; dat mocht ik toch niet missen, hè! 

Wat een show! Ik had al wat negatieve commentaren gehoord dat ik er wat mee inzat, maar ze was de max! Zalig gewoon. Toch wel jammer dat het optreden pas laat begon; ik ga gewoonlijk om 9.30 uur slapen en het was best lastig om na middernacht nog anderhalf uur naar huis te rijden.




Een aangepaste 'look' was een must natuurlijk!

Beach Volleyball

En we hebben nog niet genoeg volleybal te doen dat we nu ook nog eens zandvolley gaan doen 😳😳. Voor Villanova is dit het eerste jaar dat ze een beach volleybal team hebben. De regels zijn helemaal anders dan indoor en het is ook zoveel lastiger, aangezien ze in het zand spelen. De verschillen kan je hier lezen. Ons schoolteam is zo nieuw en zo klein dat we niet gedacht hadden dat we veel kans gingen maken om te winnen, maar we hebben onze eerste wedstrijd toch wel gewonnen zeker! Ha!




Zoe en haar partner, Gabby.
My favorite number 3!

03 March 2024

Ontario Competitie

We tellen af! Alweer een competitie achter de rug; deze keer in Ontario en ze mag trots zijn op haar resultaten. 
Met haar Gold-vriendinnetjes