15 March 2023

Basketbal

Op school moeten alle eerstejaarsstudenten een extra 4 punten behalen door deel te nemen in naschoolse activiteiten. Een sport spelen telt bijvoorbeeld al mee voor 2 punten, een club (koken, yoga, robotica, etc) telt mee voor 1 punt). Doordat Zoe volleybal gespeeld had, had ze al 2 punten verdiend, dus moest ze beslissen wat ze in de winter of de lente zou willen doen. 

Op het einde van het volleybalseizoen klaagde ze van pijn in haar heup. Op verzoek van de dokter mocht ze 6 weken niet meer lopen en springen, basketbal ging dus moeilijk worden. Ze heeft een paar keer meegedaan aan de trainingen voor water polo en alhoewel ze dat goed bleek te doen en de coach haar heel graag in het team had gehad, vond Zoe het niet echt haar ding. Ze wilde basketbal spelen, maar met haar kwetsuur ging dat moeilijk worden. Soit, de coach had begrip voor haar beperkingen en heeft haar laten mee trainen wat ze fysisch kon doen. Veel wedstrijden heeft ze niet gespeeld, maar het was toch een super ervaring. 
Vanavond was er een banket voor het basketbalteam. De coach had de tijd genomen om iedere speler even in the spotlight te zetten..ik was te laat met filmen waardoor ik jammer genoeg het stukje over Zoe gemist heb.


No comments: