23 December 2019

The nutcracker

Een paar maanden terug was er bij Zoe op school auditie voor de het ballet de Notenkraker, niet voor het ballet maar wel voor het koor (meer over het stuk kan je hier lezen). Zoe had ergens wel zin om mee te doen maar was ook niet zeker, niemand van haar vriendinnen ging meedoen en ze had nog nooit in een koor gezongen, dus stelde ze zich de vraag of ze wel goed genoeg was...
Soit, door het vele twijfelen (en we hadden de laatste weken ook zoveel te doen) was de dag van de auditie plots voorbij en had Zoe niet meegedaan. De week na de auditie was ze door haar muziekleraar aangesproken met de vraag waarom ze niet had meegedaan, en dat ze toch wel goed kan zingen...Thuisgekomen had Zoe natuurlijk spijt van haar beslissing en heb ik de leraar nog een e-mailtje gestuurd waardoor ze de volgende dag nog mocht gaan....en ze geselecteerd was!

In Santa Barbara (in het Granada Theatre) wordt de Notenkraker jaarlijks opgevoerd tijdens de kerstperiode. Zoe's muziekleraar speelt mee in het orkest en is ook de koordirecteur. Het koor bestond uit een 18tal kinderen (tussen zesde leerjaar en zesde middelbaar) waarvan er een paar ook vorig jaar hadden gezongen....maar er waren slechts twee meisjes van het zesde leerjaar: Zoe en Mariah.

Op school zijn ze een paar keer samengekomen om te oefenen maar veel moest thuis geoefend worden. Vorige week donderdagavond en vrijdagavond ben ik dan met Zoe naar Santa Barbara gereden omdat het koor samen met het orkest moest oefenen (phew! lange dagen en veel kilometers afleggen). Zaterdag heeft ze twee keer opgetreden - wij zijn naar het eerste optreden gaan kijken - en zondagmiddag nog een derde keer.

Wat een toffe ervaring!! Zowel voor haar als voor ons...Dat Zoe graag zong wisten we wel, maar dat ze op zo'n niveau kon zingen was toch wel een verrassing.
Volgend jaar wil ze dit zeker weer doen en gelijk heeft ze!
The orchestra pit (orkest bak)

De meisjes tijdens de repetitie...

Klaar om naar het eerste (echte) optreden te gaan in haar mooie koorjurk.



Aangezien ik geen eigen filmmateriaal heb van het echte werk, hieronder toch een filmpje van youtube zodat je een idee hebt wat ze moest zingen en hoe het ballet eruit zag.

No comments: