30 August 2011

Ojai: home sweet home

Sedert 19 Augustus (een goeie 10 dagen dus) wonen we nu in ons eigen huis in Ojai en het is gewoonweg zaaaalig! De verhuis was een behoorlijk project, maar is perfect verlopen, dankzij extra hulp om alles in de verhuiswagen te laden. Het uitladen ging een heel stuk gemakkelijker en dat was maar goed ook want Bram en ik stonden er alleen voor. De wasmachine, droogkast en (amerikaanse) frigo waren wel de lastigste stukken.
Diezelfde avond hebben we ook afscheid genomen van Zoe en Elise's leerkrachten in de Rainbow School (en ja, mama heeft een traantje moeten wegpinken!). De eerste avond moesten zowel Zoe als Elise wat aan hun nieuwe thuis wennen en geraakten ze nogal moeilijk in slaap. Op zaterdag zijn Barbara en Peter langsgekomen om te 'helpen' met de verhuis. Het is een leuke en gezellige namiddag geworden maar van verhuizen en dozen uitpakken is weinig terecht gekomen - we hebben vooral het zwembad uigetest! De volgende dagen was het was zoeken om alles een plaatsje te geven maar alle dozen nu wel zo goed als uitgepakt.
We zijn nu vooral aan het dromen welke veranderingen/verbouwing we eerst zullen doen. Aan dromen en plannen hebben wij nooit een gebrek! We proberen vooral te focussen op 'the return on investment', wat moet dringend gebeuren, waar zullen we het meeste deugd van hebben, wat kunnen we zelf doen en wat is betaalbaar.

Onder de categorie 'dringend' hadden we de volgende dingen (en dankzij Bram is dat lijstje al afgewerkt):
- aflsuiting rond het zwembad (moest zeker gebeuren voor de verhuis omwille van de veiligheid van 'the girls')
- ons irrigatiesysteem lekte op verschillende plekken: onvoorstelbaar gewoon hoeveel water er verloren gaat en dat de vorige eigenaars daar niet echt achter keken
- een van de palmbomen naast het zwembad moest verwijderd worden; z'n wortels maakten de muur rond het zwembad kapot
- verschillende planten in de voortuin en verschillende bomen in onze boomgaard konden een snoeibeurt gebruiken
- de waterleiding van de frigo moest aangesloten worden
- de jacuzi hebben we afgelegd  (water en elektriciteit verspilling) want met 35 graden buiten hebben wij geen behoefte om in zo'n warm bad te gaan zitten
- voor de wasmachine en droogkast is er aansluiting binnen in de keuken maar wij willen die liever in een aparte ruimte buiten omwille van het lawaai

Deze week hebben we vooral genoten van lange avonden buiten op het terras. In Santa Barbara koelt het 's avonds echt wel af, maar gelukkig is dit in Ojai niet het geval. Overdag wordt het wel wat warm, meer dan 40 graden deze week, gelukkig is het droge warmte.
En vandaag was het de eerste schooldag voor Zoe en Elise. Zoe voelde zich vorige week al direct thuis toen ik met haar naar het oudercontact geweest was op haar nieuwe school. Haar eerste dag is dan ook zonder probleem verlopen al hebben we wel al een 'ouch-report' gekregen want ze was door een bij gestoken.
Zoe en Elise zitten jammergenoeg (nog) niet in dezelfde school. Elise gaat naar 'the holy cross' en Zoe gaat naar 'Noah's ark'. De schooltjes liggen bijna vlak naast elkaar maar Noah's ark vonden we net iets toffer. Soit, eens Elise 18 maanden is kan ze naar dezelfde school als Zoe.

Morgen moeten we met Elise naar het ziekenhuis; ze krijgt namelijk buisjes in haar oren. Het is nu al maanden dat ze sukkelt met vloeistof in haar oren waardoor ze een stuk minder goed hoort en volgens de dokter zou dit haar spraak kunnen aantasten. De operatie zou slechts een 10-tal minuten moeten duren maar ze moeten haar toch volledig in slaap doen. Ik zie er verschrikkelijk tegenop en kan niet wachten tot dit achter de rug is.

No comments: