09 May 2009

Jesusita Fire - vervolg

Vandaag is alweer de vierde dag dat The Jesusita Fire aan het branden is. Het is de ergste brand ooit in Santa Barbara. Voor The Jesusita Fire was de eer aan The Painted Caive Fire in 1990, toen stierf 1 vrouw en werden 400 huizen verwoest.
Momenteel zijn er al zo'n 75 huizen verwoest en zijn meer dan 30 500 mensen geevacueerd, dat is 1/3 van de bevolking van Santa Barbara (met The Tea Fire een paar maanden terug werden "slechts" 5400 mensen geevacueerd), 23 000 mensen hebben een waarschuwing gekregen om zich voor te bereiden om ieder moment te kunnen vertrekken.
Het hele gebied van Fairview Ave (2,5 km van ons huis) in Goleta (The Western Area) tot San Ysidro Road (The Eastern Area) in Montecito is "evacuation area".
Een team van 2300 brandweerlieden, 246 brandweerwagens, 14 vliegtuigen en zelfs een DC-10 zijn ingezet om deze brand te bestrijden die nu al een omvang heeft van 35 km².
Vrijdag waren alle scholen in Santa Barbara gesloten, waaronder ook The Rainbow School. Heel veel mensen brengen de nacht door in shelters of slapen in hun auto of RV op de parking van Costco in Goleta. Best Buy, die hier binnenkort een winkel opent, zorgt voor TV's en gratis internet in de vele opvangcentra.
En alsof dit nog niet genoeg is, werd Ojai in The Ventura County, gisteren getroffen door een aardbeving met een kracht van 4,2. Er zou geen schade aangericht zijn - oef!

No comments: