30 April 2024

Laatste turnles

Vandaag hadden alle gold-levels hun laatste les. Vele vele traantjes, een beetje van verdriet, maar vooral content voor de super mooie herinneringen.

Hannah, Lexi, Elise, en Heidi

Met coach Danny en coach Angela

16 April 2024

Far Western Qualifier

En hupla, terug van weggeweest. Deze keer naar Reno voor een 3-daags tornooi! Weer geen bid, maar toch een mooie 9de plaats van een totaal van 128 teams. 

Van de 11 wedstrijden die ze hadden moeten winnen hebben ze de eerste 7 gewonnen. Toen ze de 8ste verloren, wisten ze dat het gedaan was en dat deed toch even zeer!




Zoe met Grace (de setter)

11 April 2024

Beach Volleybal done!

Voila, zandvolleybal is achter de rug! Ik ben naar weinig wedstrijden gaan kijken, maar voor Zoe is het een heel goede leerschool geweest. Ik vraag me toch af of dit wel allemaal gezond is voor hun lichaam. Ze werkt sedert januari met een sporttrainer en zelf die zegt dat de omschakeling van indoor naar beach altijd gevolgen heeft - het lichaam reageert daar niet goed op. Zal ook wel met de ondergrond te maken hebben zeker? Ik heb ondertussen geleerd dat ik me daar best niet teveel mee bemoei; haar trainer weet wat te doen en wij zijn er om haar te steunen.

Leuke foto's toch van hun laatste tornooi!
















07 April 2024

States gymnastics competition

Voilà, de laatst competitie zit erop. Na 10 jaar mag ze ook haar turnpakje opbergen. Het is nu tijd voor iets anders...we zien wel wat! Ze mag fier zijn wat ze in die 10 jaar bereikt heeft. Ze zijn met z'n vieren in het 'gold' niveau en allemaal hebben ze beslist om er mee te stoppen. Aangezien we toch nog hebben moeten betalen tot het einde van de maand gaan ze nog allemaal naar de training, maar vooral om plezier te hebben. Het doet je toch wel iets als ouder. Al die uren training, al die wedstrijden, al de traantjes, maar ook al het gelach en plezier. Turnen lijkt gemakkelijk, maar het is zo'n harde sport en ze leren er zoveel levenslessen. We hebben chance gehad met de coaches dat we gehad hebben...en zij zullen voor altijd een speciaal plaatsje hebben in ons hart.



haar allereerste les

Haar laatste seizoen

02 April 2024

Pacific Northwest Qualifier

Op 28 maart zijn we vertrokken naar Spokane, WA, weeral voor een 3-daags volleybal tornooi. Deze 'qualifiers' zijn belangrijk, want het doel is om er een 'bid' te krijgen om naar het nationale kampioenschap te mogen gaan in Las Vegas in juli. Om dat bid te krijgen moet het team iedere wedstrijd winnen. Per dag worden er 3 wedstrijden gespeeld en moeten ze er ook een paar scheidsrechteren - het zijn dus wel lange dagen. 

Aangezien we de donderdag al waren vertrokken hadden we nog tijd genoeg in de namiddag om de streek wat te verkennen en zijn we Gonzaga University gaan bezoeken. Gonzaga is een privé-school en een D1 school voor volleybal. We zijn er ook een training van het vrouwen volleybal team kunnen gaan bekijken. Ik weet niet of de streek echt iets is voor Zoe...ik denk dat ze misschien liever in Californië blijft...en mij hoor je hierover niet klagen 😉.

Het was ook Zoe haar verjaardag en dat hebben we tijdens dit weekend verschillende keren kunnen vieren.



Bijna 6 foot (of 1m83) en dat is haar doel...niet zeker of ze daar geraakt!

Van de 48 teams zijn ze uiteindelijk 14de geworden. De eerste dag hebben ze fantastisch gespeeld en alle wedstrijden gewonnen, de tweede dag hebben ze maar twee van de drie gewonnen waardoor ze al direct niet meer konden meedoen voor de bid 😪😪. Ze spelen natuurlijk ook tegen zeer goede teams die allemaal hetzelfde doel hebben!

First day smiles!
Zoe met twee van haar teammates die ook in Villanova zitten.

Wat een weekend, toch wat teleurgesteld maar een zeer goede ervaring en toch mooie herinneringen.