28 April 2017

Take your child to work - Day

Gisteren mocht Zoe voor de tweede keer mee naar Take Your Child to Work - day bij Quest. Het programma op zich was niet zoveel veranderd maar de meeste afdelingen hadden hun best gedaan om voor wat andere activiteiten te zorgen. Foto's van vorig jaar vind je hier.


In bepaalde streken (vooral de grootsteden) is TYCtW-Day heel gekend en krijgen de meeste kids 'credits' voor zo'n evenement. Maw, het feit dat ze een dag school missen wordt niet als een afwezigheid geteld. Vorig jaar hadden we geen geluk maar de leerkracht die Zoe dit jaar heeft vindt het heel belangrijk dat kinderen zoveel mogelijk levenservaring opdoen dus ging hij er zeker voor zorgen dat deze afwezigheid niet zou tellen. 

De eerste wedstrijd van de dag was om zo snel mogelijk je PPE aan te doen. Die wedstrijd had ik vorig jaar gemist en dus wou ik er deze keer zeker bij zijn...heel grappig.

Hierna mochten de kids naar Cytology waar ze vanalles konden leren over de cellen in ons lichaam. Door de gigantische microscoop konden ze de cellen in ons lichaam zien (gezonde en ongezonde).








Voor de volgende oefening moesten de kids de missie van Quest Diagnostics uittekenen...wat is de doelstelling van het bedrijf. Zoe heeft dit super goed gedaan als je het mij vraagt: uiteindelijk willen we het beste voor de patient! 

Tijdens de lunchpauze waren er weer een heleboel activiteiten voorzien en ook de exotische dieren waren weer van de partij.

Net zoals vorig jaar was een van de hoogtepunten van de dag het bezoek aan Specimen Processing en Tech Ops...


En in Microbiologie kregen ze dit jaar een medaille als ze alle oefeningen correct hadden afgemaakt.

Zoe had een super leuke dag gehad maar ik was kapot - zo vermoeiend haha....lastiger dan mijn bureaujobke maar oh zo leuk!

No comments: