03 April 2017

Happy birthday Zoe!

Vorige week dinsdag mocht Zoe 9 kaarsjes uitblazen! Haar verjaardag wou ze deze keer thuis vieren en ze wou een Pokemonthema. Ik ken maar weinig van het hele Pokemongedoe maar gelukkig kun je online altijd wel vanalles vinden. Doordat ik van dinsdag tot donderdagavond weg was voor het werk moesten de voorbereidingen al redelijk vroeg beginnen. Hieronder het schema van de activitieten:

De bedoeling was dat de kids moesten proberen zoveel mogelijk Poke Ballen te verzamelen tijdens de activitetien...voor de winnaar was er een speciale prijs voorzien. De eerste voorbereiding was dus om Poke Ballen te maken. Het productieproces kan je hieronder volgen :)


Je begint met op amazon.com hetvolgende te kopen: een grote zak (144 stuks) pingpongballetjes, rode spuitverf, afplaktape om te verven, en zwarte plakband. Van elk balletje werd de helft afgeplakt met tape en dan werden ze allemaal rood gespoten - dat proces moest een paar keer herhaald worden om te zorgen dat alle balletjes en kantjes goed rood waren. De kinderen zagen het super zitten om mee te helpen maar na een paar balletjes af te plakken hadden ze het wel gehad...dus heb ik een paar uur alleen aan de keukentafel gezeten om dit af te krijgen.

Daarna moest de tape afgetrokken worden (Elise heeft deze taak hoofdzakelijk op zich genomen)...en last but not least moest er nog een zwart randje in het midden geplakt worden (weeral mama). Normaal hebben Poke Ballen ook nog een wit cirkeltje in het midden maar tegen dat ik klaar was met de zwarte tape had ik het ook wel gehad, het zijn ballen geworden zonder het witte cirkeltje  - LOL.

Natuurlijk was er nog meer Pokemon versiering - alles van de foto aan de linkerkant heb ik online gevonden en dus zelf geprint, geknipt en geplakt; de versiering op de foto aan de rechterkant heb ik online gekocht.






Voor het eerste spelletje moesten de kids raden hoeveel Poke Ballen er in de kom zaten. Heel grappig want we kregen antwoorden van 20 tot 150....het waren er 97.
Daarna mochten de 'trainers' hun arena gaan verkennen. We hadden voor de gelegenheid een opblaasbaar hindernissenparcours besteld. De kids vonden dit superleuk maar het plastiek op hun blote knieen en ellebogen heeft voor heel was schaafwonden gezorgd :).

Dan was het tijd voor lunch en PokeBingo - opnieuw een hit! We waren uiteindenlijk met 16 kids - een hele bende om voor te 'grillen'
De bedoeling was om na de lunch een race te doen op het hindernissenparcours. Per twee moesten de kids over de hindernissen geraken en de eerste die aan de andere kant geraakt was de winnaar. Zoe en Elise zijn echt wel geen truntjes en vinden zoiets super tof. Ik verschoot er dan ook enorm van dat bij de eerste race al direct traantjes vielen: de ene had haar arm pijn gedaan, de andere zei dat het niet eerlijk was..dat zij veel kleiner was dan haar tegenstander en dus niet gemakkelijk over de hindernissen kon, en dan waren er de schaafwonden. Hindernissenrace geen success! Het leek mij dan ook het beste om de race stil te leggen en de kids gewoon te laten spelen...

Het volgende spel was Pin the Tail on the Pikachu - dit spel had Zoe helemaal gemaakt. Het ziet er zo gemakkelijk uit maar het is veel moeilijker dan je denkt...de kids vonden dit super!
Ik had 2 kleine cadeautjes gekocht voor de winnaars maar aangezien er met het hindernissenparcours de meeste balletjes moesten verdiend worden en we dit spel niet gespeeld hadden was er niet echt een winnaar en vond ik het niet fair om de cadeautjes te geven...dus heb ik op dat moment maar de goodie bags uitgehaald.
Voor elk kindje was er een Pokemon armband en een Pokemon figuurtje - iedereen content!

Bram had voor de taart gezorgd - een Poke Ball natuurlijk - en Zoe had de peeps (gele paashaas-marshmallows) gedecoreerd met eetbare stift zodat ze er precies uitzagen gelijk Pikachu. Daarnaast had ik ook nog een Pokemon fruitschotel voorzien.



Onze trotse meid!


Groepsfoto (v.l.n.r: Maddy (zit bij Elise in Petite Elite), Elise, achterste rij: Ryder, Alex, James, Nathan, Mia, Rylie, voorste rij v.l.n.r Autumn, Addy, Ella, Maddy (zit bij Zoe in Academy II), Zoe, Grace, en Remi. Logan (broer van Rylie) wou niet op de foto.

En dan mocht ze eindelijk haar cadeautjes opendoen...



Moment supreme! Haar eigen jin van Brother Tom gekregen! Ze kan al niet wachten om dit aan haar Kung Fu leraar te tonen.
En rond 4u was dan eindelijk iedereen weg...voor de laatste uurtjes hebben wij met ons 4 en Stella nog een beetje geraced op het hindernissenparcours.
Wat een leuke dag! Gelukkig verjaardag Zoe!!

No comments: