27 August 2016

Back to school

De zomervakantie is voorbij gevlogen maar de kids zijn content dat ze terug naar school mogen. Zoe gaat naar het derde leerjaar en is super content dat ze Mr Hess heeft als leraar alhoewel Grace dit jaar niet bij haar in de klas zit.
Elise heeft Ms Moore als Kindergarten teacher. Wij kennen Lindsay redelijk goed; zij is ook bevriend met Tammy, en Ryder is goed bevriend met Weston (haar zoon) die bij Zoe in klas zit.

Voor mij is het begin van het schooljaar altijd wat een sleur. We moeten vanalles kopen voor de klas. We krijgen een lange lijst mee op het einde van het schooljaar met alles wat we voor volgend schooljaar moeten kopen: stiften, kleuren, papier, zeep, keukenrol...maar 't is niet gelijk wat je koopt, alles moet van een bepaald merk zijn en een bepaalde hoeveelheid bla bla bla - zodanig dat de kids en ouders gepakt en gezakt naar school trekken de eerste dagen. Ja, de staat hier geeft hun geld liever aan het leger!

Eind vorig schooljaar hadden we een vragenlijst moeten invullen in verband met huiswerk en wat we er van vonden: teveel, te weinig, te moeilijk,...enz. Blijkbaar hadden de meeste ouders redelijk negatief gereageerd want dit jaar probeert de school iets nieuws; namelijk geen huiswerk meer!!

Ik (en vele andere ouders) had er eerlijk gezegd mijn bedenkingen bij want hoe weet je met wat je kinderen op school bezig zijn als ze geen huiswerk meer hebben en hoe weet je waar ze sterk en minder sterk in zijn zodat je ze kan helpen. Volgens de school toonden studies aan dat er geen verband is tussen huiswerk en hogere punten. En een andere studie toonde aan dat de kids in de lagere school veel meer huiswerk kregen dan nodig was. Soit, je kan waarschijnlijk ook studies vinden die het tegenovergesteld zeggen. Het enige huiswerk dat de kids meekrijgen is werk dat ze tijdens de dag niet kunnen afwerken. Wat ze wel blijven doen, en waar ik heel blij mee ben, is dat lezen verplicht is. Zoe moet per week 100 minuten lezen en iedere week een kort verslagje schrijven van wat ze gelezen heeft (voor haar geen probleem want ze verslind boeken). Elise leert nu pas lezen dus zij heeft een dagelijks leeslogboek dat we moeten invullen. Zij moet dagelijks een nieuw boekje 3 keer lezen en mag in de klas een boek kiezen dat wij aan haar moeten voorlezen.

De hele bedoeling van geen huiswerk is dat de ouders meer activiteiten met hun kinderen samen doen. En dat principe vind ik wel heel goed...al vraag ik me af hoeveel er dat zullen doen en ze niet gewoon voor de TV zullen zetten.
Naar jaarlijkse gewoonte moeten we een fotootje hebben van de eerste schooldag (kleine toegeving: foto hierboven is genomen op de derde schooldag - het was filestaan de eerste twee dagen :) ). Leuk om terug te kijken naar vorig jaar: hier.

Elise heeft haar naamkaartje aan en is klaar voor de eerste dag.
Super cute! Elise en haar klasgenootjes
And someone rocked her 1st day of Kindergarten!!

No comments: