12 February 2013

Rapport

Het is ondertussen al een paar maanden geleden dat we nog eens een progress-rapport gekregen hebben. En volgens de juffen doet Zoe het op school heel goed. (Haar rapport van vorig jaar in april zie je hier).
Feedback van de juffen
 Nog op oefenen: rechter en linker hand, telefoonnummer, spelen met iedereen
Zoe kent de letters, cijfers en kleuren blijkbaar goed. En wat is een crescent ook al weer in het nederlands?
Op 1 maart zetten de elementary (lagere) scholen hun deuren open en kunnen we die gaan bezoeken. Bram en ik willen 2 scholen gaan bekijken: Mira Monte (vlak om de hoek van waar we wonen), en Topa Topa (aan de andere kant van 't stad). Alhoewel Topa Topa niet ideaal gelegen is spreekt hun website mij enorm aan terwijl die van Mira Monte op niks trekt maar de school staat wel hoog aangeschreven. Ze is jammergoeg ook gekend omwille van de 'moeilijke principal'. En wat ik ook helemaal niet leuk vind is dat de klassen gemengd zijn op het gebied van leerjaren: zo zitten bijvoorbeeld het eerste en tweede leerjaar in dezelfde klas en krijgen de leerlingen op 't zelfde moment les. Maw de lerares geeft het eerste leerjaar wiskunde op hun niveau terwijl ze ook het tweede leerjaar wiskunde geeft op hun niveau. Hoe kan zoiets nu goed werken!!! Soit, misschien is dit bij Topa Topa ook zo maar staat het gewoon niet op hun website.
Een website zegt natuurlijk wel niet alles maar het zegt wel hoeveel belang ze hechten aan hun imago (en in Amerika is image everything!). Ik laat jullie weten hoe de bezoeken verlopen. Maar 1 ding weet ik zeker, onze kids zullen een lunch van thuis meekrijgen! Verschrikkelijk om te zien wat ze hier op school serveren...is dat tegenwoordig in Belgie ook het geval?

No comments: